Kjøpe elektrisk sparkesykkel

Kjøpe elektrisk sparkesykkel

Mange bruker elektrisk sparkesykkel til og fra jobb. Den elektriske sparkesykkelen gjør det enkelt å farte rundt, og det er gøy! Det er mange modeller å velge mellom, så hvordan velger man den som passer best? Vi vil hjelpe deg med å finne riktig elektrisk sparkesykkel for dine behov.

 

Hva skal du bruke sparkesykkelen til?

Når du skal kjøpe en elektrisk sparkesykkel, er det lurt å tenke over hva den skal brukes til. Skal du bare reise et par kilometer om gangen eller skal du reise langt? Hvor raskt må batteriet kunne lade?

Rekkevidden for en fulladet elektrisk sparkesykkel fra SparkX varierer mellom 45 og 110 kilometer, men noen modeller har enda lenger rekkevidde. Hvis sparkesykkelen skal brukes daglig, bør du velge en sparkesykkel som klarer minimum 60 km fulladet. Så lenge sparkesykkelen din har god rekkevidde, slipper du å bekymre deg for om batteriet strekker til ut dagen. Rekkevidden er alltid avhengig av brukerens vekt samt terreng og temperatur, så rekkevidden kan i praksis være kortere enn oppgitt. Husk likevel at det tar lenger tid å lade batteriet jo større det er.

Det er lurt å forsikre seg om at sparkesykkelen rekker å bli fulladet i løpet av arbeidsdagen så du greier å komme deg hjem med den. I henhold til gjeldende lov kan ikke den elektriske sparkesykkelen overstige en toppfart på 20 km/t.

 

Hva er ditt budsjett?

Ofte så henger prisen sammen med modellens spesifikasjoner. Batteri, rekkevidde, motorkraft, rammeverk etc. er eksempler på faktorer som er avgjørende med tanke på pris. De fleste som kjøper el sparkesykkel har et gjennomsnittlig budsjett på 4000-6000 kr. Her finner du som regel de mest solgte modellene. I denne prisklassen finner du elektriske sparkesykler som gir en rekkevidde på ca 18-40 km og hastighet på inntil 40 km/t. Dersom du er på jakt etter bedre rekkevidde og mer solide modeller med raskere tempo, bør du ha et høyere budsjett.

SparkX fokuserer på markedet for kraftigere el sparkesykler med god kvalitet og kan derfor kun konkurrere med dem overkant av gjennomsnitts budsjettet. 

 

Din størrelse og vekt

Elektriske sparkesykler må ofte løftes eller bæres, f.eks. i trapper eller på offentlig transport. Når du skal velge sparkesykkel, er det altså lurt å ta størrelsen og vekten i betraktning, både sammenlagt og i kjørestilling. Hvis du for eksempel bruker den elektriske sparkesykkelen for deler av skoleveien, men også bruke offentlig transport, må man legge vekt på hvor lett sparkesykkelen er å transportere. Elektriske sparkesykler med litiumbatteri er ofte lette og enkle å bære med seg. Hvis sparkesykkelen veier under 25 kg, er den fremdeles ganske lett å bære. Er sparkesykkelen særlig mye tyngre, kan den fort bli tungvint å få med seg.

Du bør også tenke over hvor høyt styret må være. Det er ikke særlig behagelig å kjøre i en sammenkrøpen stilling. Hvis derimot styret tår for høyt, kan det bli vanskelig å kontrollere sparkesykkelen. Derfor bør du velge en sparkesykkel med styre som har rett høyde for deg.


Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända